Radio Europa Liberă: Doar 140.000, din cei peste 400.000 de români aflați în Marea Britanie, s-au înregistrat pentru a-și asigura șederea după Brexit

0
200

Conform datelor statistice oficiale furnizate de Ministerul Afacerilor Externe, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord locuiesc peste 400.000 de cetățeni români. Aceștia reprezintă cea de-a doua comunitate europeană din Regatul Unit, după cea poloneză, transmite Radio Europa Liberă.

KANDY, CENTRAL PROVINCE, SRI LANKA – 2004/12/01: A cup of Lipton Tea steeps at a cafe in downtown Kandy. Sir Thomas Lipton himself set up tea plantations in Sri Lanka in the late 1800s.. (Photo by Jerry Redfern/LightRocket via Getty Images)

Ambasada britanică anunță că înscrierile continuă și că procedura nu este dificilă.

Potrivit unui anunț postat pe Facebook de Ambasada Marii Britanii, în cadrul primei lor întâlniri, care a avut loc vineri , ambasadorul Andrew Noble şi ministrul rde Externe, Ramona Mănescu, i-au felicitat pe cei peste 140.000 de români din Marea Britanie care s-au înregistrat deja pentru a obţine noul drept de şedere în Marea Britanie.

Cei doi oficiali i-au îndemnat și pe ceilalți români aflați în Regatul Unit să se înscrie cât mai repede în această procedură, care este uşor de accesat și care le garantează drepturile în Marea Britanie după Brexit.

Reprezentanții Ambasadei Marii Britanii la București mai spun că sunt încurajaţi să facă acest demers în special studenţii români în Marea Britanie, inclusiv cei care încep studiile în această toamnă. Ei ar trebui să profite de ocazia de a se înscrie în sistemul de înregistrare a cetăţenilor din Uniunea Europeană pentru obţinerea noului statut de şedere în Regatul Unit – statut de rezident permanent şi statut de stabilire provizorie.