Radio Europa Liberă: Ascensiunea Ralucăi Turcan legată de omul lui Iliescu. Ludovic Orban a fost jucăria lui Patriciu

0
326

Secunda lui (n.red- Ludovic Orban) pe lista guvernului și în partid, Raluca Turcan, a fost și ea legată de soartă și interese pe termen mediu și lung, și la bine și la rău de Traian Băsescu și de PDL-ul rupt de acesta din PNL. Cariera ei politică este legată de ascensiunea lui Theodor Stolojan, omul lui Iliescu, la conducerea Partidului Național Liberal și în fruntea Alianței Dreptate și Adevăr. De altfel Turcan a și lucrat doi ani la Tofan Group, companie de care Stolojan era legat prietenește și administrativ. (…)Relația Ralucăi Turcan cu Orban nu a fost mereu așa călduroasă ca azi. Orban a spus cândva vorbe memorabile dar nereproductibile despre mai multe doamne din PNL (printre care și adjuncta lui de acum) și ascensiunea lor în politică. Încă nu a plătit pentru ele, se spune într-un comentariu Radio Europa Liberă.

Omul de afaceri Dinu Patriciu discuta cu presa in fata sediului Serviciului de Investigarea Fraudelor Sector 2, din Bucuresti, marti, 6 august 2013. Dinu Patriciu a fost audiat intr-un dosar care vizeaza presupuse fapte de evaziune fiscala, potrivit unor surse din Politie. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Și chiar noua formulă guvernamentală se bazează pe uitările noastre succesive începând cu însuși Ludovic Orban, a cărui biografie tocmai s-a vopsit la păr pentru ca, așa cum Alcibiade tăia coada la câine, să uităm micile și mai marile accidente de biografie politică în urma cărora a fost posibilă apariția lui în fruntea partidului. Să nu uităm că a fost o vreme jucăria parlamentară a lui Dinu Patriciu despre care credea cândva că ar fi un bun prim-ministru. Făcea parte, de altfel, din echipa de admiratori politici ai foștilor spărgători de partid Dinu Patriciu, Călin Popescu Tăriceanu, Raymond Luca. A fost subiect de dosar penal și DNA voia ca el să-și dedice un an din viață meditației, dincolo de zidurile pușcăriei, la răul pe care-l produc sănătății foloasele necuvenite. A fost sub control judiciar 60 de zile și i s-a atras atenția că „dacă încalcă restricțiile ordinului (…) măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.” În cele din urmă tribunalul l-a exonerat de vină într-o speță în care alții au înfundat pușcăria. Pare-se că a fost nevinovat. Orban și-a putut continua cursa, speriindu-și adversarii cu chitara și cheful său de viață bună. Când s-au despărțit polii partidului, a reușit să se prindă de polul pozitiv. Ce a urmat este deja istorie, mai spune Radio Europa Liberă.