Radio Europa Liberă anunță că a luat foc alianța PNL-USR/PLUS: Cîțu a ajuns premier pentru că noi am blocat majoritatea pentru un guvern Orban

0

Surse din conducerea USR-PLUS au declarat pentru Radio Europa Liberă că premierul Florin Cîțu a trecut „gratuit vineri o linie roșie” și că începe să piardă încrederea din cauza modului în care a acționat în cazul lui Vlad Voiculescu.

Corpul de control al premierului a sesizat „in rem” Parchetul General în legătură cu accesarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV) cu parola Ministerului Sănătății. Este momentul care oficializează războiul din Guvern între PNL și USR-PLUS, susțin surse politice.

USR-PLUS a convocat o ședință de urgență vineri seară pentru a reacționa în conflictul cu premierul Cîțu. Mesajele venite dinspre USR-PLUS sunt că premierul a depășit „gratuit linia roșie” și a ales să „escaladeze conflictul” cu riscul de a-și „sabota guvernul” prin acest „atac dur”. Vlad Voiculescu a primit „susținere totală” din partea USR-PLUS.

De ce a sesizat Corpul de Control Parchetul în cazul Vlad Voiculescu? Raportul nu este finalizat. De ce s-a trimis la Parchet dacă raportul nu este finalizat, s-au întrebat mai mulți lideri din USR-PLUS.

Potrivit surselor citate, premierul Cîțu le-a transmis celor din USR-PLUS că „nu are vreo legătură și că aceasta este procedura”.

Cu toate acestea, opinia conducerii USR-PLUS este că premierul a greșit flagrant în relația de guvernare.

„Cîțu a ajuns premier pentru că noi am blocat majoritatea pentru un guvern Orban. Am crezut că ne va fi partener, dar nu a livrat reformele promise. Un premier care face plângeri penale miniștrilor, nu e lider de echipă. Acum ne întrebăm dacă a meritat să îl susținem pe Cîțu. Suntem dezamăgiți”, a spus un lider din USR-PLUS.