spot_img
15.9 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeRadio China: SUA ascultă în secret convorbirile telefonice ale liderilor multor aliați...

Radio China: SUA ascultă în secret convorbirile telefonice ale liderilor multor aliați ai lor

-

Multe instituții de presă japoneze au relatat că apropiatul Summit G7 va solicita Chinei să respecte regulile internaționale. Dar oare despre ce fel de reguli este vorba? În lume există doar o singură regulă – principiile fundamentale privind relațiile internaționale, bazate pe Carta ONU. Dar politicieni din SUA și alte câteva țări occidentale pomenesc mereu o concepție cu conotații deloc clare – „ordinea internațională cu fundamentul regulilor”. Estomparea sensului este menită să-l „fardeze”după bunul lor plac și să-l folosească pentru apărarea intereselor puținelor țări la număr, și nu a întregii comunități internaționale, spune Radio China Internațional într-un comentariu.

- Reclama -

CE MAI AFIRMĂ RADIO CHINA:

Sub paravanul așa-numitei „ordini internaționale cu fundamentul regulilor”, SUA și alte câteva puține state contravin fără niciun scrupul regulilor internaționale. 

În ultimii ani, SUA au promovat  o „nouă Doctrină Monroe” în regiunea Pacificului de Sud, au instigat la „Revoluții colorate”în Europa și Asia, au pus la cale „Primăvara arabă”în Asia de Vest și în Africa de Nord, aducând turbulențe și dezastre multor națiuni. Războaiele din Afganistan, Irak și Siria au însumat în total 27 milioane de refugiați. 

John Robert Bolton, consilier pe probleme de securitate națională al precedentului președinte american Donald Trumpa a recunoscut în 2022 că SUA au oferit ajutor urzitorilor de lovituri de stat străine. Președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, a făcut recent publică scrisoarea sa către președintele american Joe Biden, mesaj în care acuză Casa Albă de acordarea de fonduri organizațiilor neguvernamentale care luptă împotriva autorităților mexicane. 

Multe incidente au demonstrat că SUA ascultă în secret convorbirile telefonice ale liderilor multor aliați ai lor. În plus, au recurs la antagonism între tabere politice. „Alianța Five Eyes”, „QUAD”, „noul parteneriat AUKUS”și întărirea alianței militare bilaterale au drept scop incitarea la confruntări și menținerea hegemoniei proprii. 

În Siria, trupele ilegale americane au furat țiței și cereale. Japonia a insistat cu încăpățânare să deverseze apa nucleară în mare. Atât istoria, cât și realitatea au scos la iveală de nenumărate ori că SUA, Japonia și alte țări puține la număr sunt cei mai mari distrugători ai regulilor internaționale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img