spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeRadio China: Războiul comercial lansat de administrațiile Trump și Biden împotriva Chinei...

Radio China: Războiul comercial lansat de administrațiile Trump și Biden împotriva Chinei a eșuat

-

Războiul comercial lansat de administrațiile Trump și Biden împotriva Chinei a eșuat economic, politic și legal, consemnează revista americană Capitol Hill, care prezintă o serie de date statistice economice, transmite Radio China Internațional.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE RADIO CHINA:

Donald Trump a declarat, în 2018, că scopul creșterii tarifelor la produsele din China a vizat reducerea deficitului comercial, promovarea redresării producției și creșterea locurilor de muncă. Cu toate acestea, peste 90% din costurile tarifare au fost suportate de partea americană, ceea ce a crescut presiunea asupra consumatorilor și companiilor americane, nerevigorând industria producătoare americană, arată agenția de rating Moody’s.

Datele Departamentului amerian al Comerțului arată că deficitul comercial cu mărfuri în relația cu China a crescut cu 14,5% în 2021, ajungând la 355,3 miliarde USD, cel mai ridicat nivel de după 2018. Războiul comercial împotriva Chinei a determinat întreprinderile americane să piardă 1,7 trilioane USD din valoarea de piață, aproape 250.000 de locuri de muncă, dar și să crească cheltuielile medii anuale ale fiecărei familii cu aproape 1.300 USD.

Politicienii din Washington trebuie să realizeze că deficitul comercial dintre China şi SUA este rezultatul inevitabil al problemelor structurale ale economiei americane şi că este determinat şi de avantajele deținute de fiecare țară, de modelul diviziunii internaţionale a forței de muncă. Administrațiile nu pot schimba cursul firesc al economiei.

Apoi, războiul tarifar împotriva Chinei, care durează de patru ani, arată că hegemonia în relațiile internaționale nu va da rezultate. Casa Albă trebuie să aibă o viziune corectă cu privire la dezvoltarea Chinei. În ultimii ani, indiferent dacă a fost vorba de concurență strategică sau de confruntare completă, s-a devedit că SUA au deviat grav de la înțelegerea Chinei. Scopul dezvoltării Chinei nu urmărește depășirea sau înlocuirea SUA, ci de a aduce propriilor cetățeni o viață mai bună. Numai respectul reciproc, coexistența pașnică și cooperarea reciproc-avantajoasă sunt direcțiile corecte.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img