spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăActualitateRadio China: Oare ce secrete ascund laboratoarele americane situate în afara SUA? În...

Radio China: Oare ce secrete ascund laboratoarele americane situate în afara SUA? În împrejurimile laboratoarelor din Ucraina, 20 de militari au murit brusc de virusul gripei, iar în jurul Fort Detrick, înainte de izbucnirea pandemiei de Covid-19, au fost înregistrate cazuri de pneunomie cu cauza neidentificate

-

În anii 90 ai secolului trecut, când țările lumii urmăreau îndeaproape cum să reducă amenințarea armelor biologice, Agenția Proiectelor de Cercetare Avansate pentru Apărare (DARPA) din SUA, considerată „creierul Pentagonului” , l-a recrutat pe Joshua Lederberg, biolog de cel mai înalt nivel care criticase guvernul american pentru neglijență în dezvoltarea armelor biologice. Acesta a îndrumat planificarea noii instituții a Departamentului Apărării, Agenția pentru Reducerea Amenințărilor la Apărare (DTRA), care se ocupă în prezent de funcționarea tuturor laboratoarelor americane aflate în afara SUA, spune Radio China Internațional.

- Reclama -

RELATAREA RADIO CHINA INTERNATIONAL:

În 2001, la o săptămână de la atentatul din 11 septembrie, o serie de scrisori au fost infectate cu spori de antrax și au fost trimise prin poștă la mai multe instituții de presă și birouri ale congresmanilor americani. Biroul Federal de Investigații (FBI) a descoperit în anchetă că înainte de acest atac, William Patrick, fostul responsabil al planului de război biologic de la Fort Detrick care deținea tehnologia nouă de a transforma antraxul în armă și cinci patente de arme biologice, a făcut deja experimentul cu „scrisori infectate cu antrax”, atât doza cât și modul de operare fiind foarte similare.

În iulie 2001, SUA nu numai că a refuzat mecanismul de control al Convenției privind interzicerea armelor biologice, dar s-a și retras din negocieri. Negociatorul-șef american declara atunci – „conform actualului protocol de control, cel puțin mii de instalații din SUA trebuie supuse controlului, ceea ce este inacceptabil.”

În 2001, ignorând complet indiciul că antraxul ar proveni de la Fort Detrick, Washingtonul a afirmat că sporii au origini în Irak, și a lansat războiul în Irak sub pretextul luptei antiteroriste. Și laboratoarele biologice americane se ridică în afara SUA, ajungând acum în toate colțurile lumii. În împrejurimile laboratoarelor din Ucraina, 20 de militari au murit brusc de virusul gripei, iar în jurul Fort Detrick, înainte de izbucnirea pandemiei de Covid-19, au fost înregistrate cazurile de pneunomie cu cauza neidentificate.

Oare ce secrete ascund laboratoarele americane situate în afara SUA?

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img