spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizeRadio China despre afacerea americană a războiului din Ucraina: La fiecare container...

Radio China despre afacerea americană a războiului din Ucraina: La fiecare container cu gaz trimis în Europa americanii câștigă peste 100 de milioane de dolari. Europa a suferit o pagubă de aproape un trilion de dolari

-

Europa a suferit o pagubă de aproape un trilion de dolari americani din cauza majorării masive a prețurilor la energie după sancțiunile impuse Moscovei după conflictul ruso-ucrainean, iar astfel de prețuri mari ar putea să se mențină în următorii câțiva ani, a analizat recent Bloomburg. Pe de altă parte însă, conform datelor de la Kpler, furnizor de soluții pentru piața mărfurilor principale, în primele zece luni ale acestui an, exporturile americane de gaz natural lichefiat au crescut cu aproape 150%, SUA devenind cel mai mare ofertant de gaz natural pentru țările europene. Site-ul american „businessinsider.com” a relatat că fiecare container american de transport spre Europa, încărcat cu 174 de mii de metri cubi de gaz natural lichefiat, câștigă peste o sută de milioane de dolari, spune Radio China într-un comentariu.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE RADIO CHINA:

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a relevat că „Dacă vorbim despre lupte armate, Ucraina și geopolitică, am colaborat totdeauna cu SUA. Dar când aruncăm o privire asupra situației după conflictul ruso-ucrainean, prețurile gazului natural și al altor energii se majorează substanțial. Noi am devenit un ţap ispăşitor.” 
Mai mult decât atât, „America First”se reflectă nu doar în sectorul energetic. Deutsche Welle a titrat că Legea de reducere a inflației, promulgată în august de președintele Joe Biden devine un model prost tipic politicii „America First”. Urmând să acorde subvenții enorme producătorilor americani din sectorul energiei curate, actul normativ are drept scop protetejarea și chiar prosperarea industriei manufacturiere americane prin  „deșertarea”celei din Europa. 

Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a punctat: „Măsurile de subvenționare din Legea de reducere a inflației constituie o discriminare la adresa sectoarelor europene, precum automobile, resurse energetice regenerabile, baterii și cele cu energie intensivă. Uniunea Europeană manifestă o mare preocupare față de această lege și a făcut multe demersuri pe lângă SUA în legătură cu aceasta. Noi cerem echitate.”
Președintele Emmanuel Macron a afirmat că „Problema principală vizează practicile amerciane, mai ales lansarea de către acestea a Legii de reducere a inflației” și a „Legii pentru stimularea producției de cipuri”, ce au aruncat Europa în dezmembrare. Aceste două legi au o influență cu totul diferită în Europa față de SUA, astfel încât multe companii să-și abandoneze proiectele și planurile de investiții în Europa.”  

Website-ul „moderndiplomacy.eu” a comentat direct că SUA aplică „capitalismul imperialist” și urmăresc exploatarea existenței și dezvoltării altor țări prin diferite mijoace răutăcioase. „Tot mai mulți oameni au conștientizat că inamicii adevărați ai Europei sunt Statele Unite ale Americii”, a adăugat această instituție de presă europeană. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img