Rachetele rusești care țintesc exclusiv România: Baza pentru a-l omorî pe Putin la Soci

0
282

Noi avem aceste sisteme Kinjal, aceleași rachete Iskander, dar atașate la avioanele interceptoare MIG-31. Acest sistem a fost elaborat și instalat special pentru a lovi România, pentru că altfel nu au nicio utilitate. Statul Major rusesc spunea încă din anul 2000 că ceea ce se instalează în România nu are nicio legătură cu sistemele antirachetă PRO, că ar fi vorba despre arme de atac pentru a-l omorî pe Putin. Ei spuneau că această bază este construită special pentru a-l omorî pe Putin când acesta se află la baza lui din Soci, că acesta este motivul pentru care sistemul a fost instalat în România, a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă
analistul militar rus Pavel Felgenhauer.

Încă în 2013 în Rusia a fost aprobat un document de bază de politici în domeniul apărării – Planul național de Apărare al Federaţiei Ruse, unde, din câte se poate judeca după unele declarații publice ale șefului Marelui stat major, Valeri Ghirasimov, și ale secretarului Consiliului de securitate, Nikolai Patrușev, se spune că amenințarea războiului va crește accelerat, mai ales în perioada dintre 2020 și 2030. Este vorba despre amenințarea unui război global, fie despre o serie de războaie regionale, adică un posibil război pan-european. Asta nu înseamnă că acest lucru se va întâmpla în mod sigur, dar probabilitatea unui astfel de eveniment crește, a mai spus analistul rus.

Militarii noștri, Statul major, amplifică amenințările. Este evident și de ce. În consecință ei au primit, pentru a contracara aceste amenințări, bani pentru reînarmare, în jur de un trilion de dolari. Așa că toată lumea a avut de câștigat. Cu excepția, desigur, a celor care nu poartă epoleți, a mai susținut Pavel Felgenhauer.

INTERVIUL INTEGRAL