spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeQatarul l-a convocat pe ambasadorul Germaniei. Scholz se roagă să îi dea gaze,...

Qatarul l-a convocat pe ambasadorul Germaniei. Scholz se roagă să îi dea gaze, ministrul de interne de la Berlin și-a „amintit” că nu respectă drepturile omului

-

Qatarul l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Germaniei în această ţară pentru a „protesta” împotriva comentariilor unui ministru, care a declarat că micul emirat din Golf nu ar fi trebuit să găzduiască Cupa Mondială, a declarat Ministerul Afacerilor Externe, citat de AFP, transmite Agerpres.

- Reclama -

Ministrul de Interne Nancy Faeser a criticat, totodată, bilanţul Qatarului în materie de drepturile Omului într-un interviu televizat de joi, cu mai puţin de o lună înaintea Cupei Mondiale din 2022.

Germania a încercat în ultimele luni Qatarul să îi livreze gaz, dar emiratul a refuzat.

Ministerul de Externe din Qatar a înaintat ambasadorului un „protest” scris, conform unui comunicat oficial.

Scrisoarea exprima „decepţia” statului Qatar şi respingerea categorică a declaraţiilor făcute de demnitarul german privind dreptul Qatarului de a găzdui Cupa Mondială 2022″, cerând „lămuriri în privinţa acestor declaraţii”.

Într-un interviu acordat reţelei ARD difuzat joi, ministrul german a declarat: „Pentru noi, în calitate de guvern german, găzduirea turneului de către Qatar a fost foarte delicată”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img