spot_img
19.3 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăActualitateQatarul a întors spatele Germaniei: Nu le mai dă gaze

Qatarul a întors spatele Germaniei: Nu le mai dă gaze

-

„Qatar în loc de Kremlin”. Cu acest motto, ministrul federal al economiei Robert Habeck (Verzii) a plecat spre Doha la mijlocul lunii martie. Având în vedere războiul din Ucraina , dependența energetică de Rusia trebuia să se încheie. Soluția părea să fi fost găsită la emiratul Qatar: statul deșertic ar fi trebui să trimită în Germania gaz lichefiat (cunoscut și sub numele de GNL), transmite Ziarul Românesc din Germania.

Emiratul Qatar este liderul pieței mondiale în acest domeniu. Habeck a anunţat apoi un parteneriat energetic . „Magnific”, a spus ministrul. De atunci, însă, nu s-a întâmplat nimic. Practic, acordul a căzut, scrie tz.de.

La mai bine de patru luni de la vizita lui Habeck, afacerea s-a blocat. Niciuna dintre companiile energetice germane nu a semnat până acum un contract cu furnizorii din statul Golfului. „Qatarii au decis să nu facă o ofertă bună”, a explicat Habeck săptămâna trecută.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...