spot_img
39.7 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăAnalizeQatarezii îi pun la punct pe europeni în scandalul de corupție

Qatarezii îi pun la punct pe europeni în scandalul de corupție

-

Ministrul de Externe al Qatarului, Mohamed bin Abderrahman, a respins în prezenţa înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă, Josep Borrell, ceea ce a descris drept „înşelătoare scurgeri mediatice” în legătură cu Qatargate, o presupusă schemă de luare de mită care afectează Qatarul, Marocul şi Parlamentul European, transmite miercuri EFE.

- Reclama -

„Insistăm asupra necesităţii de a respecta procedurile judiciare şi de a nu anticipa rezultatele investigaţiilor”, a declarat ministrul qatarian pe contul său oficial de Twitter, în care a indicat că s-a întâlnit cu Borrell, marţi, la Amman, pe marginea unei conferinţe privind Irakul.

- Advertisement -

„L-am asigurat de poziţia noastră, prin care respingem înşelătoarele scurgeri mediatice care implică numele Qatarului în această chestiune”, a adăugat şeful diplomaţiei din Qatar.

Şi Borrell s-a referit la întâlnirea cu Abderrahman pe contul său de Twitter, afirmând că a abordat cu acesta „probleme bilaterale şi provocări regionale, printre altele, inclusiv plângeri împotriva unor membri şi angajaţi ai Parlamentului European”.

- Advertisement -

„Am convenit asupra necesităţii ca investigaţiile în curs să ofere o claritate deplină”, a adăugat el.

Anterior, Qatarul a respins „categoric” în comunicate separate informaţiile care îl legau de scandalul de presupusă luare de mită din PE, dar este pentru prima dată când un înalt oficial din ţara arabă vorbeşte deschis despre această problemă.

Poliţia belgiană a arestat săptămâna trecută mai multe persoane suspectate că ar fi primit mită din Qatar şi Maroc, inclusiv pe europarlamentara social-democrată elenă Eva Kaili, care a fost şi una dintre vicepreşedinţii legislativului european.

Kaili ar face parte dintr-o presupusă schemă de mită legată de Qatar şi Maroc, în care ar fi implicaţi oameni din mediul politic grec şi mai mulţi europarlamentari, sindicalişti şi lobbişti de diferite naţionalităţi, dintre care unii au fost reţinuţi. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img