spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizePutin vrea lanțuri de magazine indiene și mașini chinezești

Putin vrea lanțuri de magazine indiene și mașini chinezești

-

În condiții de sancțiuni, cercurile de afaceri din Rusia își intensifică legăturile cu mediile de business din Brazilia, India, China și Africa de Sud, a anunțat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în mesajul său adresat participanților la Forumul de afaceri al țărilor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud). El a declarat că sunt analizate planuri de creștere a cotei de autovehicule chinezești pe piața rusă și de deschidere a unor lanțuri de magazine indiene în țară, transmite Lenta.ru.

Putin a adăugat că Rusia susține proiectul Inițiativei BRICS de la Beijing ce confirmă dorința cercurilor de afaceri de a continua să lucreze împreună. Sporește inclusiv prezența Rusiei în țările BRICS, a subliniat șeful statului.

- Reclama -

”Crește considerabil volumul livrărilor de petrol rusesc în China, în India. Se dezvoltă în mod dinamic colaborarea din domeniul agriculturii”, a spus Putin. El a precizat că cifra de afaceri comerciale dintre Rusia și țările grupului în ianuarie-martie a crescut cu 38%, până la 45 de miliarde de dolari. În mai, Rusia a depășit Arabia Saudită în ceea ce privește livrările de petrol către China și a devenit principalul furnizor al acestei țări. Livrările de petrol rusesc în China au crescut luna trecută cu 55% în termeni anuali și s-au ridicat la aproape 2 milioane de barili pe zi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img