spot_img
20.4 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizePutin: Vom lupta cu toate "mijloacele disponibile" pentru interesele naționale ale Rusiei

Putin: Vom lupta cu toate „mijloacele disponibile” pentru interesele naționale ale Rusiei

-

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că în Ucraina va fi un conflict ”îndelungat” şi Rusia va lupta pentru a-şi apăra interesele folosind toate mijloacele disponibile, dar nu are în vedere vreo nouă mobilizare a rezerviştilor, informează Reuters şi AFP.

”Desigur, va fi un proces îndelungat”, a spus Putin la o sesiune anuală televizată a Consiliului prezidenţial pentru dezvoltarea societăţii civile şi a drepturilor omului, referindu-se la conflictul din Ucraina.

- Advertisement -

Rusia va continua lupta consecventă pentru interesele sale naționale, o va face în diferite moduri, mai întâi prin mijloace pașnice, dar dacă acest lucru nu va ajuta, prin toate mijloacele disponibile, a spus președintele rus Vladimir Putin.

„Ați spus că oamenii din Donbass sunt tratați ca oameni de clasa a doua. Știți ce aș dori să notez în acest sens, pentru cei care ar trebui să monitorizeze drepturile omului nu o fac. Nu este vorba ca acestia ii considera oameni de clasa a doua, ei considera Rusia o tara de clasa a doua care pur si simplu nu are dreptul sa existe deloc. Aceasta este întreaga problemă și toată necazul”, a spus Putin la o întâlnire cu membrii CHR.

„Vom proceda din ceea ce avem. Nu poate exista decât un singur răspuns din partea noastră – o luptă consecventă pentru interesele noastre naționale. Vom continua să facem asta și să nu lăsăm pe nimeni să se bazeze pe altceva. Da, o vom face în moduri și mijloace diferite, în primul rând, desigur, ne vom concentra pe mijloace pașnice, dar dacă nu mai rămâne nimic, atunci ne vom apăra cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, a mai spus Putin.Întâlnirea tradițională a lui Putin cu membrii Consiliului pentru Dezvoltarea Societății Civile și Drepturile Omului are loc anual în ajunul Zilei Drepturilor Omului, care este sărbătorită în Rusia pe 10 decembrie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img