spot_img
5.3 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizePutin: Trebuie rezolvate problemele din timpul mobilizării. Este necesar să se corecteze...

Putin: Trebuie rezolvate problemele din timpul mobilizării. Este necesar să se corecteze toate greșelile și să prevină să se repete

-

Președintele rus Vladimir Putin a cerut joi oficialilor să trateze cu promptitudine și temeinic greșelile care au fost făcute în timpul mobilizării militare parțiale.

- Reclama -

Președintele a adus în discuție greșelile, dând câteva exemple, la o întâlnire cu membri permanenți ai Consiliului de Securitate.

„Toate acestea trebuie rezolvate fără agitație, calm, dar rapid, în detaliu, temeinic”, a spus el.

El a numit organizarea mobilizării parțiale o problemă vitală.

„În primul rând, aș dori să discutăm o problemă care este foarte importantă și vitală pentru noi. Mă refer la organizarea mobilizării parțiale”, a spus președintele consiliului.

Putin a spus că „la solicitarea Ministerului Apărării și a Statului Major, în țară este în curs de mobilizare parțială din 21 septembrie. Toate ordinele au fost date către Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Statul Major și șefilor regionali. Criteriile pentru au fost stabilite și desfășurarea mobilizării parțiale.”

Președintele a numit grupurile de ruși care urmează să fie convocate.

„Cetăţenii care urmează să fie chemaţi sunt rezervişti, în primul rând cei care au servit în forţele armate, au profesiile militare dorite şi experienţa relevantă”, a spus Putin.

El a mai subliniat că persoanele mobilizate trebuie să urmeze o pregătire suplimentară.

„Cei chemați pentru serviciul militar trebuie să urmeze pregătire militară suplimentară înainte de a fi trimiși în unitățile lor. Aș dori să vă atrag atenția asupra faptului că practicarea luptei și antrenamentului comun pentru oameni este o cerință care trebuie îndeplinită cu strictețe”, a spus Putin. .

Președintel rus a recunoscut că s-au făcut greșeli în timpul mobilizării.

„În cursul măsurilor de mobilizare – sosesc foarte multe informații de la cetățeni pe acest subiect privind organizarea proiectului, calitatea aprovizionării, condițiile de viață și alte aspecte – au apărut multe întrebări. Este necesar să se corecteze toate greșelile și să prevină să se repete, de exemplu, în ceea ce privește persoanele care au dreptul la o amânare”, a spus el. Acești oameni includ tați ai multor copii, oameni cu boli cronice și cei care au depășit vârsta de recrutare, a spus el.

„Este necesar să se trateze fiecare caz separat, iar dacă a fost făcută o greșeală, aceasta trebuie corectată, astfel încât cei care au fost chemați fără un motiv întemeiat să se întoarcă acasă”, a spus Putin.

„Sunt cazuri când, de exemplu, medicii, specialiștii de înaltă calificare din alte profesii și cu mulți ani de experiență, în loc să servească acolo unde este cu adevărat nevoie și să facă ceea ce sunt pregătiți, sunt solicitați, de exemplu, în spitale, au fost înscriși ca pușcași motorizați. De ce? Și voluntari care, neavând acte de convocare, au venit la birourile de recrutare militară și sunt mulți dintre acești oameni, au fost respinși. Se presupune că nu aveau specialitățile militare necesare. Și așa Găsesc și alte motive”, a spus Putin.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img