spot_img
28.7 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăAnalizePutin susține că economia rusă și-a revenit complet

Putin susține că economia rusă și-a revenit complet

-

Situația din economia rusă în ceea ce privește indicatorii cheie s-a dovedit a fi mult mai bună decât previziunile, a spus Vladimir Putin la o întâlnire privind proiectul de buget pentru 2024-2026.

- Reclama -

„În general, putem spune că etapa de redresare a economiei ruse este completă. Am rezistat presiunilor externe absolut fără precedent, asaltului sancțiunilor. PIB-ul Rusiei a atins nivelul din 2021, iar acum este important să creăm condiții pentru o dezvoltare stabilă și pe termen lung în continuare,” a spus președintele rus.

El a amintit că, potrivit unor estimări, la sfârșitul anului era așteptată o scădere a PIB-ului, apoi prognoza a fost ajustată la nivelul de plus 1,2 la sută, dar de fapt economia Rusiei a depășit deja acest nivel. Până la sfârșitul anului, PIB-ul ar putea crește cu 2,5-2,8 la sută.

În ciuda faptului că în bugetul pe întregul an încă există un mic deficit, în august acesta a fost din nou executat cu excedent, a indicat Putin.

„Este important ca veniturile din afara petrolului și gazelor să fie semnificativ mai mari decât indicatorii de anul trecut. La rândul lor, veniturile bugetare din petrol și gaze în iulie-august s-au redresat aproximativ la nivelurile de anul trecut și, ținând cont de situația de pe piețele mondiale, o creștere activă este continuă”, a adăugat șeful statului rus.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img