spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăExternePutin: Stalinismul nu se poate compara cu nazismul

Putin: Stalinismul nu se poate compara cu nazismul

-

Nazismul şi stalinismul nu pot fi puse pe acelaşi plan, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, precizând că regimul lui Stalin nu a încercat să extermine un grup etnic, relatează agenţia Sputnik, transmite Mediafax.

- Reclama -

„Încercările de a le pune pe acelaşi plan sunt absolut fără fundament”, a afirmat Putin, în cadrul sesiunii anuale de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii.

„Oricât de urât a fost regimul lui Stalin, cu toate represiunile şi deportările etnice, nu a încercat niciodată să extermine” un grup etnic, a adăugat liderul rus.

El a recunoscut însă că există un motiv pentru care se fac astfel de comparaţii. „După cel de-al Doilea Război Mondial, am încercat să impunem statelor est-europene modelul nostru de dezvoltare şi am făcut-o prin forţă”, a afirmat Putin, potrivit paginii electronice a agenţiei Tass. El a adăugat că acest lucru nu a fost corect şi „continuă să se întoarcă împotriva” ruşilor şi în prezent.„De altfel, americanii se poartă la fel, încercând să impună modelul lor practic întregii lumi. Şi ei se îndreaptă spre un eşec”, a conchis Putin.

Preşedintele rus răspunde joi întrebărilor cetăţenilor, fără să accepte întrebări din străinătate, în cadrul celei de-a 13-a sesiuni a „liniei directe cu Vladimir Putin”, care a început la ora 12.00 (12.00, ora României), programul fiind difuzat în direct de mai multe posturi de televiziune şi de radio.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...