spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăAnalizePutin și Viktor Orban la Kremlin: Ungaria, cheia rusească în Europa

Putin și Viktor Orban la Kremlin: Ungaria, cheia rusească în Europa

-

Ungaria rămâne unul dintre partenerii-cheie ai Rusiei în Europa, a declarat Vladimir Putin la Moscova după întâlnirea cu premierului maghiar Viktor Orban, transmite Sputnik.

„Relațiile se dezvoltă, practic, în toate direcții. Comisia interguvernamentală lucrează foarte activ”, a spus liderul rus în cadrul întrevederii de azi cu prim-ministrul ungar, Viktor Orban.

- Advertisement -

De asemenea, Putin a menționat dinamica pozitivă a schimburilor economice și comerciale între cele două țări, volumul de investiții reciproce și cooperarea în proiecte comune.

- Advertisement -

La rândul său, Orban a subliniat că întrevederea de la Moscova ar putea avea o însemnătate foarte mare, din momentul ce Moscova și Budapesta sunt niște parteneri importanți.

„Sunt bucuros că în decursul mai multor ani avem niște relații echilibrate și predictibile. Nu putem spune că situația internațională a fost favorabilă cooperării noastre. Însă lucrurile neplăcute există pentru a putea depăși împreună”, a spus premierul ungar.

El a mai observat că în pofida diminuării schimburilor de mărfuri între cele două țări, din cauza sancțiunilor Uniunii Europene, Rusia și Ungaria „au reușit să inverseze această tendință”.

Premierul ungar a mai adăugat că cele două țări dispun de un potențial pentru dezvoltarea relațiilor în domeniul energeticii, agriculturii, culturii și alte ramuri.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img