Putin și-a anulat vizita în Franța și întâlnirea cu Merkel

0
450

Președintele rus Vladimir Putin nu va efectua o vizită la Paris săptămâna viitoare și nici nu se va întâlni cu omologii francez și german pentru discuții separate pe tema crizei din Siria, a anunțat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează Reuters.

„Președintele a luat decizia de a-și anula vizita. Președintele a menționat că este gata să viziteze Parisul într-un moment convenabil pentru (președintele francez Francois) Hollande. Vom aștepta ca acest moment convenabil să apară”, a declarat Peskov într-o conferință audio cu ziariștii.

La rândul său, președintele Hollande a declarat că este vital să continue negocierile cu Rusia, în pofida diferendelor majore cu Moscova pe tema Siriei, dar că nu are sens să aibă discuții decât dacă negocierile sunt „sincere și ferme”. „Cu Rusia, Franța este într-un dezacord major pe tema Siriei și vetoul Rusiei la adresa rezoluției Consiliului de Securitate al ONU a împiedicat încetarea bombardamentelor și obținerea unui armistițiu”, a declarat Hollande într-un discurs susținut marți, la Strasbourg, la Consiliul Europei.

„Consider că este necesar să avem un dialog cu Rusia, dar acesta trebuie să fie ferm și sincer, altfel nu-și are sensul și este o farsă. Sunt pregătit să-l întâlnesc pe președintele Putin dacă putem obține un progres pe calea păcii”, a mai spus Hollande.