spot_img
23.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizePutin: Sancţiunile occidentale masive adoptate împotriva Moscovei iau o mare povară de...

Putin: Sancţiunile occidentale masive adoptate împotriva Moscovei iau o mare povară de pe umerii companiilor ruse, care se pot acum instala „liniştite” în Crimeea

-

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că sancţiunile occidentale masive adoptate împotriva Moscovei iau o mare povară de pe umerii companiilor ruse, care se pot acum instala „liniştite” în peninsula ucraineană anexată Crimeea, relatează AFP.

- Reclama -

„Marile companii ruse, care se temeau de sancţiuni, nu mai au acum de ce să se teamă. Ele pot să vină liniştite în peninsulă, în special băncile, şi să lucreze activ în regiune”, a declarat Putin.

„Restricţiile adoptate împotriva Rusiei creează numeroase probleme, însă asta nu e totul, pentru că ele deschid de asemenea noi posibilităţi”, a adăugat el, în cadrul unei reuniuni guvernamentale asupra situaţiei economice din Crimeea, la opt ani de la anexarea acesteia de către Moscova.

După această anexare din 2014, urmată de o primă serie de sancţiuni occidentale împotriva Moscovei, mai multe mari grupuri ruse nu au investit în Crimeea, de teamă că ar putea fi la rândul lor sancţionate.

Însă ca represalii la intervenţia militară rusă din Ucraina începută la 24 februarie, Occidentul a adoptat noi sancţiuni, de o amploare istorică, împotriva unui mare număr de companii ruse.

Aceste sancţiuni au paralizat o parte din sistemul bancar şi financiar al Rusiei şi au provocat o prăbuşire a rublei, precum şi o creştere a inflaţiei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...