spot_img
18.1 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAnalizePutin: Rusia este foarte fericită că Iranul se va alătura în curând...

Putin: Rusia este foarte fericită că Iranul se va alătura în curând Organizației de Cooperare de la Shanghai 

-

Rusia este foarte fericită că Iranul se va alătura în curând Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO), a declarat președintele rus Vladimir Putin, joi, la o întâlnire cu omologul său iranian Ebrahim Raisi, în marginea summitului SCO.

„După cum am fost de acord cu dumneavoastră, am făcut totul pentru ca Iranul să devină membru cu drepturi depline al Organizației de Cooperare din Shanghai. Partenerii noștri din această organizație v-au susținut cererea, tot ce a mai rămas este o ultimă formalitate. Este într-adevăr o formalitate și Iranul se alătură acestei organizații internaționale deja serioase, mari și cu autoritate”, a spus Putin.

„Și suntem foarte fericiți de acest lucru”, a subliniat președintele rus.

Actualii membri ai Organizației de Cooperare de la Shanghai, înființată în 2001, sunt India, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Pakistan, Rusia, Tadjikistan și Uzbekistan. Țările observatoare sunt Afganistan, Belarus, Iran și Mongolia; țările partenere sunt Armenia, Azerbaidjan, Cambodgia, Nepal, Turcia și Sri Lanka. Actualul summit SCO de la Samarkand este de așteptat să finalizeze admiterea Iranului și să acorde statutul de partener de dialog Egiptului, Qatarului și Arabiei Saudite.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...