spot_img
27 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăExternePutin: România și Ungaria trebuie să intre pe lista reconsiderării granițelor stabilite...

Putin: România și Ungaria trebuie să intre pe lista reconsiderării granițelor stabilite după de al doilea război mondial, NOI putem DISCUTA

-

„Dacă cineva este dispus să reconsidere rezultatele de după cel de-al doilea război mondial, atunci putem discuta. Dar va trebui să discutăm nu doar despre Kaliningrad, ci și despre estul Germaniei, orașul Lvov – fostă parte a Poloniei, și așa mai departe. Și apoi mai sunt și Ungaria și România pe această listă”, a declarat pentru Bloomberg președintele rus Vladimir Putin, citat de Russia Today.

Putin nu a dat însă detalii, declarațiile sale fiind făcute pe relația cu Japonia.

- Advertisement -

În urmă cu mai mulți ani, Putin a făcut declarații asemănătoare la România și Ungaria referindu-se la independența Kosovo.

„Tratatul de Pace este unul cheie pentru noi și am dori foarte mult să găsim o soluție la această problemă împreună cu prietenii noștri japonezi. Tratatul a fost semnat în 1956 și a fost ratificat atât de Sovietul Suprem al URSS, cât și de Parlamentul Japoniei. Apoi partea japoneză a refuzat să îl implementeze și apoi URSS a lovit de nulitate toate înțelegerile la care se ajunsese prin acel tratat”, a continuat Putin.

- Advertisement -

 

Putin a declarat că nu se pune problema revizuirii teritoriale înfăptuite ca urmare a celui de-al doilea război mondial, referindu-se în mod special la Insulele Kurile și la exclava Kaliningrad.

Când a fost întrebat dacă este dispus să negocieze suveranitatea regiunii Kaliningrad, Putin a răspuns că astfel s-ar deschide o Cutie a Pandorei.

„Teritoriile nu sunt monede de schimb”, a spus el. Dar în ceea ce privește disputa cu Japonia pentru Insule, Putin a afirmat că tratatul de pace cu niponii este considerat extrem de important pentru Moscova.

„Dacă cineva dorește să deschidă Cutia Pandorei n-are decât”, a spus Putin.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img