spot_img
10.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizePutin: Nu încetează să ne acuze că ajutăm popoarele din Africa, America...

Putin: Nu încetează să ne acuze că ajutăm popoarele din Africa, America Latină și Asia să-și găsească picioarele și să lupte pentru libertate

-

Occidentul dă vina pe Rusia pentru prăbușirea colonialismului în întreaga lume, dar acest proces era inevitabil, a declarat președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire cu regizorul de film Emir Kusturica.

„Aceste fobii istorice sunt încă acolo. Unii încă dau vina pe Rusia pentru pierderea cuiva a puterii coloniale. Nu încetează să ne acuze că ajutăm popoarele din Africa, America Latină și Asia să-și găsească picioarele și să lupte pentru libertate. Cred că Rusia este de vină pentru prăbușirea colonialismului. Acest lucru nu este deloc adevărat”, a spus Putin. „Uniunea Sovietică a accelerat acest proces, dar a fost inevitabil”,a mai spus el.

- Advertisement -

„Africa, America Latină și Asia depășiseră de mult principiile regimului colonial. Oamenii nu mai doreau să fie sclavi. Da, desigur, Uniunea Sovietică a stimulat-o cumva, a împins-o, dar aceste procese istorice erau inevitabile, erau obiective. ”, a conchis liderul rus.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img