spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizePutin, mișcări cheie la Kremlin

Putin, mișcări cheie la Kremlin

-

Vladimir Putin a propus numirea lui Andrei Belousov în funcția de ministru al Apărării, potrivit canalului Telegram al Consiliului Federației.

Puțin l-a numit pe Serghei Șoigu, care deținea funcția de ministru al Apărării, ca secretar al Consiliului de Securitate. Printr-un alt decret, Putin l-a eliberat pe Nikolai Patrushev (foto) de această funcție. Patrushev era considerat un om cheie la Kremlin.

- Advertisement -

Andrey Belousov este în serviciul public din 2006. În 2006-2008 a fost ministru adjunct al Dezvoltării Economice. În 2008-2012, Belousov a devenit director al Departamentului de Economie și Finanțe al guvernului rus. În 2012-2013, a preluat funcția de ministru al dezvoltării economice.

Pe 24 iunie 2013, Belousov a devenit asistent al președintelui pe 13 iunie 2018, a fost redistribuit în acest post.

- Advertisement -

Pe 21 ianuarie 2020, Andrei Belousov a primit funcția de prim-viceprim-ministru.

Peskov a mai precizat că Serghei Șoigu, în calitate de secretar al Consiliului de Securitate, va fi simultan șef adjunct al statului în comisia pentru complexul militar-industrial. În plus, va supraveghea activitățile Serviciului Federal de Cooperare Militaro-Tehnică. Potrivit secretarului de presă al președintelui, Shoigu va continua să lucreze în zona pe care o cunoaște din interior. Cât despre Patrushev, Kremlinul își va anunța noua poziție mai târziu.

Nikolai Patrushev este secretar al Consiliului de Securitate din mai 2008. Originar din Leningrad, absolvent al cursurilor superioare KGB al URSS, din 1998 a lucrat în administrația prezidențială a Rusiei, în 1999 l-a înlocuit pe Vladimir Putin în funcția de director al FSB. A raportat personal președintelui despre lichidarea lui Shamil Basayev.

Fiul lui Nikolai Patrushev, Dmitri Patrushev, a fost propus pe 11 mai pentru postul de viceprim-ministru în noul guvern al lui Mihail Mișustin. Înainte de asta, a condus Ministerul Agriculturii. Este de așteptat ca în noua sa funcție, Dmitri Patrushev să supravegheze agricultura, complexul agroindustrial și ecologie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img