spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizePutin la aniversarea a 80 de ani de la Bătălia de la...

Putin la aniversarea a 80 de ani de la Bătălia de la Stalingrad: Cei care trag Germania într-o nouă confruntare cu Rusia și speră să învingă nu își dau seama că confruntarea modernă va fi foarte diferită. Dar avem ceva de răspuns – și utilizarea vehiculelor blindate nu se va încheia. Toată lumea ar trebui să înțeleagă asta

-

Rusia are ceva de răspuns celor care o amenință, a spus Vladimir Putin în timpul unui discurs la un concert dedicat aniversării a 80 de ani de la Bătălia de la Stalingrad.

Putin a remarcat că acest” „eveniment memorabil” a devenit o luptă nu doar pentru oraș, ci și pentru existența unei țări chinuite, dar necucerite. 

Potrivit lui, atunci a fost determinat nu numai rezultatul Marelui Război Patriotic, ci și întregul Al Doilea Război Mondial.”Așa cum s-a întâmplat de mai multe ori în istoria noastră, ne-am adunat într-o luptă decisivă și am câștigat. Bătălia de la Stalingrad a intrat pe bună dreptate în istorie ca un punct de cotitură radical în Marele Război Patriotic”, a subliniat președintele rus.

El a adăugat că disponibilitatea de a merge până la capăt de dragul Patriei și al adevărului „stă în natura poporului nostru multinațional”. Putin a remarcat că această calitate a contribuit la răsturnarea nazismului. Potrivit acestuia, bătălia de la Stalingrad a devenit „un simbol al invincibilității poporului nostru” și „însăși forța vieții”. Prin urmare, datoria morală față de soldații învingători este de a păstra cu grijă memoria acestei isprăvi și de a nu permite denaturarea istoriei, a subliniat președintele.

Putin a mai spus că nazismul în forma sa modernă este un pericol pentru Rusia, în legătură cu care este necesară respingerea agresiunii din Occidentul colectiv. El a menționat că acum Moscova este din nou amenințată cu tancuri germane Leopard și, de asemenea, intenționează să lupte cu ea pe teritoriul Ucrainei cu mâinile lui Bandera. Potrivit acestuia, cei care trag Germania într-o nouă confruntare cu Rusia și speră să învingă nu își dau seama că confruntarea modernă va fi foarte diferită.

„Dar avem ceva de răspuns – și utilizarea vehiculelor blindate nu se va încheia. Toată lumea ar trebui să înțeleagă asta”, a spus Putin.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img