spot_img
35.1 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizePutin interzice eliberarea de licențe pentru exploatarea resurselor minerale de către companiile...

Putin interzice eliberarea de licențe pentru exploatarea resurselor minerale de către companiile străine

-

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care interzice eliberarea de licențe pentru exploatarea resurselor minerale de către companiile străine.

- Reclama -

Potrivit legii, pot fi utilizatori ai resurselor minerale naționale numai entitățile juridice înființate în conformitate cu legea Federației Ruse, precum și întreprinzătorii individuali, care sunt cetățeni ai Rusiei. Pentru a continua să lucreze în Rusia, companiile străine vor trebui să creeze persoane juridice în Federația Rusă și să le transfere drepturile de utilizare ale terenurilor și subsolului. Licențele valabile pentru dreptul de utilizare a subsolului deținute de străini vor fi transferate entităților ruse sau returnate fondului de subsol.

- Advertisement -

Legea prevede că, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare, persoanele juridice străine trebuie înștiințate cu privire la necesitatea transferului dreptului de folosință a unui teren subsol către o persoană juridică rusă. După aceea, în termen de 90 de zile, utilizatorii străini de subsol trebuie să își creeze o entitate juridică în conformitate cu legislația Federației Ruse pentru a-și continua activitățile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img