spot_img
18.6 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizePutin în discursul despre starea națiunii: Occidentul încearcă să tragă Rusia într-o...

Putin în discursul despre starea națiunii: Occidentul încearcă să tragă Rusia într-o nouă cursă a înarmărilor repetând astfel trucul din anii 1980

-

În discursul anual tradiţional, șefului statului rus Putin a anunțat noi planuri de consolidare serioasă a Forțelor Armate Ruse în direcția vestică în legătură cu aderarea Suediei și Finlandei la NATO.
Rusia trebuie să atingă un nivel calitativ nou de echipare a forțelor armate ruse, dar în același timp să distribuie resursele cât mai rațional posibil, a spus Putin.
Președintele a respins posibilitatea unor negocieri pe teme de stabilitate strategică cu Statele Unite, care să nu ţină cont de problemele de securitate națională ale Rusiei.
Putin a spus că Occidentul încearcă să tragă Rusia într-o nouă cursă a înarmărilor, repetând astfel trucul din anii 1980. Președintele a declarat drept nefondate acuzațiile despre presupusele planuri ale Federației Ruse de a plasa arme nucleare în spațiu. Putin a spus că Rusia continuă să lucreze la o serie de sisteme de arme promițătoare și care vor deveni în curând cunoscute. Rachetele Sarmat au fost livrate trupelor ruse, Rusia urmând să le testeze în curând în zonele în care se bazează pe serviciul de luptă, a spus președintele.
Putin a anunțat pregătirea Rusiei pentru dialog cu Statele Unite privind stabilitatea strategică.
Programul de acțiune propus în mesajul către Adunarea Federală a fost format pe baza rezultatelor deplasărilor șefului statului prin țară, a subliniat președintele.
Putin a spus că testările rachetei de croazieră Burevestnik și ale sistemului Poseidon sunt în curs de finalizare; acestea le-au confirmat caracteristicile lor unice.
Toate planurile anterioare pentru dezvoltarea sectorului rus al apărării au fost îndeplinite, a spus președintele.
Complexul Kinjal este utilizat eficient în cadrul aşa-zisei operaţiuni militare speciale ruse – a remarcat Putin.
Putin a mai spus că Forțele Armate Ruse avansează cu încredere în mai multe linii ale frontului.
Președintele a spus că nu Rusia a început războiul în Donbas, ci ea va face totul pentru a-i pune capăt, a eradica nazismul și a rezolva problemele prin intermediul aşa-zisei operaţiuni speciale militare ruse.
Capacitățile de luptă ale Forțelor Armate Ruse au crescut de nenumătare ori, a menționat Putin.
Președintele a spus că Rusia va continua să dezvolte instituțiile sale democratice.
Cetăţenii ruşi îşi vor apăra dreptul lor la o viaţă paşnică şi vor alege în mod independent calea ţării lor, s-a declarat ferm de acest lucur Putin.
Potrivit președintelui, Occidentul a dorit să facă la fel cu Rusia cum a procedat şi cu Ucraina, să aducă discordia și să o slăbească din interior, dar a calculat greșit.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img