spot_img
5.4 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizePutin cu șefii serviciilor secrete din CSI: Agățandu-se de trecut și încercând...

Putin cu șefii serviciilor secrete din CSI: Agățandu-se de trecut și încercând să dicteze politica în toate sferele: de la relații internaționale și economie la cultură și sport, „acest Occident colectiv notoriu creează tot mai multe probleme și crize”

-

Hegemonia unipolară se prăbușește inexorabil, se stabilește o ordine mondială mai echitabilă, dar Occidentul nu vrea să o suporte, a declarat, joi, președintele rus Vladimir Putin, la o întâlnire cu șefii serviciilor de informații din Comunitatea Statelor Independente ( ţările CSI).

- Reclama -

„Asistăm la un proces dificil de formare a unei ordini mondiale mai echitabile. Este însoțit de probleme binecunoscute, de bază. Hegemonia unipolară se prăbușește inexorabil. Aceasta este o realitate obiectivă pe care Occidentul refuză categoric să o accepte. Și vedem tot ce decurge din asta”, a spus el.

Putin a remarcat că, agățandu-se de trecut și încercând să dicteze politica în toate sferele: de la relații internaționale și economie la cultură și sport, „acest Occident colectiv notoriu creează tot mai multe probleme și crize”. „În același timp, nu ezită să folosească orice metodă, punând presiune asupra acelor țări care aleg un drum suveran de dezvoltare, asupra celor care nu vor să se supună, și care vor să-și aleagă propriul drum, viitorul, să să-și păstreze cultura, tradițiile și valorile”, a subliniat președintele rus.

El a menționat că agenda viitoarei reuniuni a șefilor serviciilor de informații include o gamă largă de subiecte legate de protecția de încredere a țărilor CSI de amenințările interne și externe. „Și în condițiile moderne nu sunt mai puțin [amenințări] – dimpotrivă, conflictele de lungă durată escaladează și apar noi provocări serioase”, a adăugat Putin.

Conversația a avut loc în ajunul celei de-a 18-a întâlniri, pe care șefii agențiilor de securitate și informații CSI o vor susține vineri la Moscova.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img