spot_img
24.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăEconomiePutin cere sprijinul oligarhilor

Putin cere sprijinul oligarhilor

-

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit vineri cu principalii oligarhi ai Rusiei, inclusiv cu Oleg Deripaska, Roman Abramovici și Vladimir Evtușenkov (recent eliberat din arest la domiciliu), cărora le-a cerut să contribuie la diversificarea economiei țării lor, care se așteaptă să intre anul viitor în recesiune din cauza sancțiunilor occidentale și a scăderii prețului petrolului, transmite EFE preluată de Agerpres.

Liderul de la Kremlin le-a spus oligarhilor ‘să profite de situație pentru a îndeplini obiectivul pe care economia rusă nu a reușit să-l realizeze în ultimii 15-20 de ani, și anume diversificarea’. El i-a asigurat totodată că societățile lor comerciale se vor putea baza pe sprijinului guvernului de la Moscova în acest demers. De asemenea, Putin le-a promis că în viitor nu va fi adoptată nicio decizie crucială pentru economia națională fără o consultare prealabilă cu mediul de afaceri.

- Advertisement -

În ce privește propunerea sa de acordare a amnistiei fiscale în cazul celor care-și repatriază capitalurile în Rusia, Putin a precizat că obiectivul inițiativei sale nu este doar de a readuce în țară banii ascunși prin paradisurile fiscale, ci și de a scoate la suprafață capitalurile înregistrate în Rusia pe societăți fictive sau pe numele unor terți. ‘Trebuie să uităm cu toții cui aparțin acești bani, să întoarcem pagina și să mergem mai departe’, astfel și-a sintetizat președintele rus propunerea de amnistie fiscală.

 

- Advertisement -

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img