spot_img
23.5 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăExternePutin cere justiției ruse să reacționeze imediat în fața oricărei chemări la...

Putin cere justiției ruse să reacționeze imediat în fața oricărei chemări la ‘dezordine publică’

-

Președintele rus Vladimir Putin a cerut marți, la o reuniune cu conducerea Procuraturii Generale, ca această instituție să reacționeze ‘rapid și cu fermitate’ în fața extremismului și a oricărei chemări la ‘dezordine publică’, transmite agenția EFE, relatează Agerpres.

- Reclama -

După ce a revenit la Kremlin în anul 2012, Vladimir Putin a înăsprit legislația privind manifestațiile și a avertizat de mai multe ori că în Rusia nu vor fi permise acte de dezordine publică, cum au fost de exemplu în opinia sa cele care au condus anul trecut în Ucraina la înlăturarea de la putere a președintelui Viktor Ianukovici.

De asemenea, liderul rus a cerut marți procuraturii să acorde o atenție sporită delictelor cu caracter extremist și terorist. El a subliniat că așa-numita ‘lege Lugovoi’, care permite blocarea fără mandat judiciar a accesului pe site-uri ce conțin apeluri considerate extremiste, ‘a permis până în prezent eliminarea informațiilor ilegale conținute în peste 3.000 de pagini’ web.

La scurt timp după intrarea în vigoare a acestei legi controversate, pe 1 februarie 2014, autoritățile de la Moscova au blocat accesul pe mai multe site-uri ale opoziției neparlamentare ‘pentru apeluri și activități ilegale’. În plus, ‘până în prezent, 2.600 de organizații extremiste au fost înscrise de justiție pe o listă neagră și 900 de pagini de internet au fost blocate’, a declarat la rândul său procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...