spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizePutin către europeni: Îngheață, îngheață, coadă de lup

Putin către europeni: Îngheață, îngheață, coadă de lup

-

Vladimir Putin a anunțat că Rusia nu va liva gaze Europei în condiții care nu respectă principiile de piață, scrie publicația kp.ru.

Vorbind despre inițiativa UE de a institui un plafon la prețul gazelor, președintele rus Vladimir Putin i-a îndemnat pe liderii europeni să-și revină în fire. Șeful statului a subliniat că Federația Rusă nu va livra resurse energetice în condiții care nu respectă principiile de piață. Declarația a fost făcută, miercuri, la Forumul Economic Estic (EEF), ce-și desfășoară lucrările la Vladivostok.

„Nu poți dăuna intereselor economice – totul se va întoarce ca un bumerang. Limitarea prețurilor la energie este o decizie absolut stupidă dacă va fi luată”, a spus liderul rus. „Vom furniza resurse energetice doar pe bază de contracte. Dacă cineva încearcă să impună ceva, nu vom livra nimic dacă vine în contradicție cu interesele noastre. Iar nouă nu ne mai rămâne decât un singur lucru – să repetăm după cum se spune în binecunoscuta poveste rusească: „Îngheață, îngheață, coadă de lup”, a glumit el.

- Advertisement -

El a mai subliniat că politicienii europeni ”nu sunt acum în situaţia de a-şi dicta voinţa. Să-şi revină în fire!”. ”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img