spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizePutin bucuros de revenirea lui Bibi

Putin bucuros de revenirea lui Bibi

-

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat joi revenirea lui Benjamin Netanyahu la conducerea guvernului israelian şi şi-a exprimat dorinţa de a întări cooperarea cu Israelul „în toate domeniile”, a anunţat Kremlinul într-un comunicat, informează AFP.

„Sper că noul guvern sub conducerea dvs va continua linia menită să consolideze cooperarea ruso-israeliană în toate domeniile, pentru binele popoarelor noastre, în interesul de a asigura pacea şi securitatea în regiunea Orientului Mijlociu”, a declarat Putin într-un mesaj adresat lui Netanyahu, citat în comunicat.

- Advertisement -

„În Rusia este apreciată mult contribuţia dvs personală şi de ani buni la întărirea relaţiilor amicale între ţările noastre”, a subliniat liderul de la Kremlin, în condiţiile în care Netanyahu l-a calificat de mai multe ori în trecut pe preşedintele Vladimir Putin drept „prieten”.

După declanşarea ofensivei ruse în Ucraina, în februarie anul trecut, Israelul a adoptat o poziţie prudentă la adresa Moscovei, căutând să-şi menţină neutralitatea în acest conflict.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img