spot_img
12.5 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăAnalizePutin: Așa-zisul Occident colectiv distruge intenționat sistemul de securitate european

Putin: Așa-zisul Occident colectiv distruge intenționat sistemul de securitate european

-

Occidentul colectiv distruge intenționat sistemul de securitate european, a declarat președintele rus Vladimir Putin în discursul adresat participanților și invitaților Conferinței de la Moscova pentru Securitate Internațională.

„Așa-zisul Occident colectiv distruge intenționat sistemul de securitate european, formând din ce în ce mai multe alianțe militare noi”, a spus Putin.

- Advertisement -

„SUA și vasalii săi se amestecă grosolan în treburile interne ale statelor suverane. Ei organizează provocări, lovituri de stat și războaie civile. Folosind amenințări, șantaj și presiuni, încearcă să forțeze statele independente să se aplece la voința lor și să trăiască conform regulilor.  care le sunt străine”, a adăugat el.

Putin a subliniat: „Toate acestea se fac cu un singur scop – să-și păstreze dominația, folosind acest model care îi permite să se hrănească cu întreaga lume, așa cum a făcut-o de secole, iar acest model poate fi susținut doar cu forța.  „

- Advertisement -

El a atras atenția participanților la conferință asupra faptului că blocul NATO se deplasează spre Est, consolidându-și infrastructura militară, inclusiv desfășurarea sistemelor de apărare antirachetă și creșterea capacităților de atac ale forțelor ofensive.  „Pe hârtie, acest lucru este declarat ipocrit ca fiind o necesitate de a stimula securitatea europeană, dar, în realitate, se întâmplă exact opusul. În același timp, propunerile Rusiei din decembrie anul trecut au fost pur și simplu ignorate încă o dată”, a concluzionat Putin.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img