spot_img
25 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăExternePutin anunţă moartea South Stream. Poate profita România?

Putin anunţă moartea South Stream. Poate profita România?

-

„Noi nu putem să începem lucrările de construcţie în Marea Neagră atâta timp cât nu avem aprobarea Bulgariei să începem construcţia conductei, să ajungem la ţărmul Bulgariei şi acolo să ne oprim, este absurd”, a precizat președintele rus, Vladimir Putin.
„Gata, proiectul este închis”, a spus și Aleksei Miller, președintele companiei Gazprom, răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor cu privire la decizia finală în cazul South Stream, relatează Russia Today România.
Alternative la acest proiect au și început să apară. Eustream, compania care operează rețeaua de gazoducte din Slovacia, a propus în urmă cu câteva zile un proiect denumit Eastring, care prevede construirea unei noi conducte destinate transportului de gaze naturale din Europa Occidentală via România spre țările din Balcani, ceea ce ar permite regiunii să-și reducă foarte mult dependența de gazele rusești, transmite Reuters.

Eastring ar urma să facă legătura între actualele rețele de gazoducte din Slovacia și Ucraina cu cel din România, prin intermediului unei noi conducte, cu o lungime de 570 de kilometri, care ar face ca gazele naturale din Europa Occidentală să ajungă în Balcani. Președintele Eustream, Tomas Marecek, susține că Eastring ar avea o capacitate potențială de până la 20 de miliarde de metri cubi pe an și, de asemenea, va avea capacitatea de a transporta gaze naturale fie din Rusia spre Balcani, fie din Occident spre Balcani.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img