spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizePutin a schimbat Codul Penal: Militarii care refuză să urmeze ordinul unui...

Putin a schimbat Codul Penal: Militarii care refuză să urmeze ordinul unui ofițer superior în timpul legii marțiale sau să meargă la luptă vor primi o pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani

-

Președintele Vladimir Putin a aprobat amendamente la Codul Penal al Rusiei, conform cărora militarii care refuză să urmeze ordinul unui ofițer superior în timpul legii marțiale sau să meargă la luptă vor primi o pedeapsă cu închisoare de până la trei ani, iar dacă acest lucru implică consecințe grave, astfel de infractori riscă până la zece ani de închisoare, potrivit legii publicate pe portalul oficial de informații juridice.

- Reclama -

Modificările sunt aduse articolului 332 din Codul penal al Rusiei. Neexecutarea ordinului ofițerului superior în timpul legii marțiale, în timp de război sau în timpul unui conflict armat sau operațiuni de luptă, precum și refuzul de a participa la operațiuni militare sau de luptă se pedepsește cu închisoare de la doi la trei ani. Cu toate acestea, cei care refuză să meargă la luptă, ceea ce a antrenat consecințe grave, riscă o pedeapsă cu închisoare de la trei la zece ani.

Conform noii legi, dezertarea în timpul mobilizării sau pe timp de război se pedepsește cu până la 15 ani după gratii. Articolul 338 din Codul penal al Rusiei este completat cu partea a treia, conform căreia absența de la locul de serviciu fără concediu, dezertarea cu arme, precum și dezertarea unui grup în timpul mobilizării sau legii marțiale, în timp de război sau în timpul unui conflict armat. se pedepseşte cu închisoare de cinci ani sau până la 15 ani.

Legea declară perioadele de mobilizare, legea marțială și timpul de război drept factori agravanți în condamnarea penală.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img