spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasăhighlightPurtătorul de cuvânt ales de Klaus Iohannis pe lista neagră a ortodocşilor...

Purtătorul de cuvânt ales de Klaus Iohannis pe lista neagră a ortodocşilor fundamentalişti

-

Scriitoarea Tatiana Niculescu Bran a anunţat că preşedintele ales Klaus Iohannis i-a propus să fie purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale.

- Reclama -

Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Intre 1995 si 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, sectia romana de la Londra. Intre 2004 si 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti.

In 2006 a publicat primul roman non-fictional din literatura romana, „Spovedanie la Tanacu”, urmat, in 2007, de Cartea Judecatorilor. Cele doua romane, in dramatizarea autoarei, au devenit piesa de teatru. „Spovedanie la Tanacu” a avut premiera la New York in 2007, in regia lui Andrei Serban. Acelasi volum a inspirat de asemenea filmul „Dupa dealuri (Beyond the Hills)”, in regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

Tatiana Niculescu Bran este tinţa atacurilor ortodocşilor fundamentalişti după cartea despre Tanacu.  Cinci monahi, de la Mănăstirea Sfânta Treime din Tanacu, au fost acuzați că, în iunie 2005, au ținut-o timp de trei zile pe Irina Cornici imobilizată pe o cruce de lemn, fără apă și fără mâncare, și au supus-o unui ritual de exorcizare. Tânara Irina Cornici a murit în urma unui stop cardiac survenit la mănăstire din cauza ritualului de exorcizare.  Tatiana Bran a fost acuzată că ar fi prezentat interpretări artistice de prost gust.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img