spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizePurtătorul de cuvânt al PNL: În acest moment, calculele care se fac...

Purtătorul de cuvânt al PNL: În acest moment, calculele care se fac pentru mărirea pensiilor, la sfârşitul acestui an, duc către 15 procente

-

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe a declarat joi la Antena 3, despre majorarea pensiilor, că în acest moment, calculele care se fac pentru mărirea pensiilor, la sfârşitul acestui an, duc către 15 procente, ceea ce ar echivala cu indicele inflaţiei. El a arătat că trebuie să existe un echilibru bugetar şi acest sistem să fie sustenabil şi să poată fi pus în plată.

- Reclama -

”Concluzia discuţiei dintre domnul premier, Nicolae Ciucă şi preşedinta Comisiei Europene este că s-a căzut de acord, de principiu, asupra eliminării acestui prag de 9,4 procente. S-a obţinut acord din partea preşedintei, detaliile tehnice vor fi stabilite ulterior. Cea mai importantă concluzie este că există flexibilitate din partea Comisiei, mai ales că traversăm această perioadă de criză, în care evident că toate demersurile noastre trebuei să se alinieze dinamicii şi din păcate evoluţiilor negative pe care cu toţii le constatăm”, a declarat Stroe.

Ionuţ Stroe a menţionat că ”de aceea pensionarii, fiind o categorie socială vulnerabilă, au nevoie mai mult decât oricând nu doar de atenţia şi deciziile Guvernului ci şi de o flexibilizare a cadrului legislativ pentru a avea mai mulţi bani”.

Despre procentul cu care vor creşte pensiile, Ionuţ Stroe a precizat: ”În acest moment, calculele care se fac pentru mărirea pensiilor, la sfârşitul acestui an, duc către 15 procente. Practic, ar echivala cu indicile inflaţiei, posibilităţile pensionarilor de cumpărare să nu scadă”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img