spot_img
36.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizePupila lui Dragnea, "Profesoara de Fraudă", mâna dreaptă a primarului userist al...

Pupila lui Dragnea, „Profesoara de Fraudă”, mâna dreaptă a primarului userist al Brașovului

-

În echipa primarului userist din Brașov, Allen Coliban, apare și Aida Petronela Catană, „pupila” lui Liviu Dragnea, după cum nota presa din Oltenia în anii 2015- 2018. Aceasta a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, notează NewsBv.

- Reclama -

Aida Petronela Catană a fost în 2009 consilier personal al Ministrului Mediului Constantin Nemirschi (om de încredere al lui Radu Mazăre). Aida Petronela Catană este, în fapt, o protejată a lui Liviu Dragnea. Până în 2005 ea fost șefa Serviciului de Cooperare Internă și Internațională din subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, condus de Liviu Dragnea.

- Advertisement -

Despre Aida Catană scria şi romaniacurata.ro, despre încrengăturile de afaceri pe care le-a avut cu Ilie Drăgan, directorul companiei cumnatului lui Victor Ponta (S.C. Grossmann Engineering Group S.R.L.), şi acesta cercetat de procurorii DNA. Mai scria sursa citată, într-un articol intitulat „Profesorii de fraudă”, că Aida Catană a fost coordonatoarea lucrării lui Drăgan despre accesarea de fonduri europene.

„Aida Catană a fost o prezență foarte discretă în Teleorman (la fel ca şi la Braşov – n.r.). Cu toate acestea, cei care o cunosc de pe vremea în care lucra la Consiliul Județean Teleorman spun că aceasta a devenit omul de încredere al lui Dragnea pentru că era realmente o capacitate din punct de vedere profesional. Se pare că Aida Catană a fost profesor de istorie, situație care a apropiat-o de Mihai Putineanu, omul cel mai de încredere al lui Dragnea, și astfel aceasta a ajuns o piesă importantă în puzzle-ul atragerii de fonduri europene în Teleorman. Din 1999 până prin 2004, aceasta a fost angajata Consiliului Județean Teleorman, după care a plecat la București, unde și-a înființat o firmă specializată în domeniul proiectelor finanțate din bani europeni: S.C. European Project Consulting SRL”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img