spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăAnalizePupila lui Dragnea, "Profesoara de Fraudă", mâna dreaptă a primarului userist al...

Pupila lui Dragnea, „Profesoara de Fraudă”, mâna dreaptă a primarului userist al Brașovului

-

În echipa primarului userist din Brașov, Allen Coliban, apare și Aida Petronela Catană, „pupila” lui Liviu Dragnea, după cum nota presa din Oltenia în anii 2015- 2018. Aceasta a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, notează NewsBv.

- Reclama -

Aida Petronela Catană a fost în 2009 consilier personal al Ministrului Mediului Constantin Nemirschi (om de încredere al lui Radu Mazăre). Aida Petronela Catană este, în fapt, o protejată a lui Liviu Dragnea. Până în 2005 ea fost șefa Serviciului de Cooperare Internă și Internațională din subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, condus de Liviu Dragnea.

Despre Aida Catană scria şi romaniacurata.ro, despre încrengăturile de afaceri pe care le-a avut cu Ilie Drăgan, directorul companiei cumnatului lui Victor Ponta (S.C. Grossmann Engineering Group S.R.L.), şi acesta cercetat de procurorii DNA. Mai scria sursa citată, într-un articol intitulat „Profesorii de fraudă”, că Aida Catană a fost coordonatoarea lucrării lui Drăgan despre accesarea de fonduri europene.

„Aida Catană a fost o prezență foarte discretă în Teleorman (la fel ca şi la Braşov – n.r.). Cu toate acestea, cei care o cunosc de pe vremea în care lucra la Consiliul Județean Teleorman spun că aceasta a devenit omul de încredere al lui Dragnea pentru că era realmente o capacitate din punct de vedere profesional. Se pare că Aida Catană a fost profesor de istorie, situație care a apropiat-o de Mihai Putineanu, omul cel mai de încredere al lui Dragnea, și astfel aceasta a ajuns o piesă importantă în puzzle-ul atragerii de fonduri europene în Teleorman. Din 1999 până prin 2004, aceasta a fost angajata Consiliului Județean Teleorman, după care a plecat la București, unde și-a înființat o firmă specializată în domeniul proiectelor finanțate din bani europeni: S.C. European Project Consulting SRL”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...