”Puiul lui Fenechiu” care vrea Neamțul și ”Mistrețul cu antene de argint”

0
305

În 2018, deputatul PNL de Neamț Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, poreclit Puiul lui Fenechiu, si-a oficializat relația Dan Misăilă. Afaceristul penal a devenit finanțatorul lui Cozmanciuc, iar acesta i-a deschis lui și acolitilor săi ușa partidului. Afaceristul nemțean a avut tangență și cu Iașiul, unde a țepuit câteva zeci de angajați cărora nu le-a mai achitat salariile, băgând firma în faliment, aflăm de pe 7iași.ro, dezvăluia anul acesta revista Capital.

Misăilă este supranumit: “Mistrețul cu antene de argint”din Piatra Neamț

Conform declaratiei de avere înregistrată la secretariatul Camerei Deputaților, Mugur Cozmanciuc a împrumutat în anul 2018 suma de 1 miliard de lei de la o persoană fizică pe nume Dina Misăilă. Aparent nimic suspect. Însa, Dina Misăilă este soția lui Dan Gheorghe Misăilă, deja, în acte, fost patron al firmei de paza Grup Est Security (GES) SRL. Misăilă apăre frecvent în aturajul lui Cozmanciuc, fiind omniprezent la team-building-urile facute de liberali în stațiunea Durău sau în alte locații ferite de ochii lumii, desi nu deținea nicio funcție în cadrul partidului.

De altfel, în vara lui 2018, sotii Dan și Dina Misăilă l-au cununat pe prim-vicepreședintele PNL Neamț, George Lazăr, unul dintre oamenii de încredere ai lui Cozmanciuc. Lazăr a fost pus cu „mâna” prim-vicepreședinte al PNL Neamș de către Mugur Cozmanciuc în luna martie 2018, mai scrie sursa citată.

Misăilă  a avut mai mereu un „spate“ puternic. Prin firmele sale de securitate, GES (Grup Est Security) și altele, se tranzacționau nu numai bani, ci și foarte multe informații.

Anonymus spune negru pe alb că generalul Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI,  cunoștea că Dan Misăilă a controlat un serviciu paralel de informații cu ramificații în lumea ofițerilor de informații,  majoritatea în rezervă.

În solda lui Dan Misăilă s-au aflat în decursul anilor nume grele din structurile Ministerului de Interne (pensionari ai DGIPI, IGPR etc.), iar SRI l-a urmărit ani buni, existând ar fi coordonat activități ilegale de obținere și procesare a informațiilor (filaje neautorizate, detinere si utilizare neautorizată a echipamentelor de interceptare ambientală, de interceptare a convorbirilor telefonice, precum si alte tipuri de echipament), mai susține Capital.