spot_img
12.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizePuciul ratat împotriva lui Merkel

Puciul ratat împotriva lui Merkel

-

Revista Stern a publicat fragmente din memoriile încă nepublicate ale fostului președinte al Bundestagului (din 2017 până în 2021), precum și ale ministrului de finanțe (2009–2017) și ale Ministerului Afacerilor Interne (2005–2009) al Germaniei Wolfgang Schäuble ( decedat în decembrie 2023), unde, printre altele, a vorbit despre un complot de răsturnare a cancelarului Angela Merkel din cauza politicilor sale de imigrare.

Potrivit lui Schäuble, în toamna lui 2015, situația din Uniunea Creștin Democrată (partidul CDU, condus de Merkel) a devenit dificilă, iar acolo a domnit o „atmosferă toxică”. În acest context, fostul președinte al Bundesrat-ului și prim-ministru al Bavariei (1993–2007) Edmund Stoiber a început să-i convingă pe colegii de partid din CSU (Uniunea Socială Creștină din Bavaria, parte a blocului cu CDU) să-l răstoarne pe cancelar.

- Advertisement -

„Punctul culminant al evenimentelor a fost conferința partidului CSU, când prim-ministrul bavarez și președintele CSU Horst Seehofer l-a provocat pe cancelar. Între timp, Edmund Stoiber a devenit și el activ și l-a susținut pe Seehofer, succesorul său ca prim-ministru, în atacurile sale asupra lui Merkel. Și a vrut să mă convingă să o răsturn pe Merkel pentru a deveni el însuși cancelar”, a spus politicianul în memoriile sale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img