spot_img
24.4 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăExternePsiholog CIA despre tortură: ''Aş face-o din nou astăzi”

Psiholog CIA despre tortură: ”Aş face-o din nou astăzi”

-

Un psiholog care a fost angajat de CIA în timpul administraţiei George W. Bush a justificat în această săptămână folosirea torturii în faţa unui tribunal militar al bazei militare americane din Guantanamo, Cuba, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

”Aş face-o din nou astăzi”, a spus marţi, în cadrul audierilor pregătitoare pentru procesul a cinci bărbaţi acuzaţi de plănuirea atentatelor din 11 septembrie, James Mitchell, considerat arhitectul programului de interogatorii ”în profunzime” folosit la vremea respectivă în închisori secrete ale CIA.

Potrivit unui raport al pre-procesului publicat miercuri de New York Times, fostul subcontractant CIA a explicat că, după atacurile din 11 septembrie 2001, care au făcut 2.976 de morţi, el a considerat ca o ”datorie morală” să prevină orice nou atac.

‘Protejarea vieţii americanilor a fost mai importantă decât disconfortul teroriştilor care au acţionat în mod voluntar împotriva noastră”, a adăugat psihologul, care a recunoscut că el însuşi a participat la mai multe sesiuni de simulări de înec (‘waterboarding’) .

Procesul a cinci bărbaţi acuzaţi de plănuirea atacurilor din 11 septembrie, între care organizatorul autoproclamat Khaled Cheikh Mohammed, urmează să se deschidă în ianuarie 2021 la Guantanamo.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...