spot_img
27.6 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizePSD vrea criteriul "verde" în legea achizițiilor publice

PSD vrea criteriul „verde” în legea achizițiilor publice

-

Liderul senatorilor PSD Ştefan Radu Oprea a anunţat că social-democraţii au depus marţi la Senat un proiect de lege care vizează introducerea criteriului „verde” în legile achiziţiilor publice, astfel încât să fie respectate criteriile de mediu.

- Reclama -

„Astăzi, am depus la Senat, în regim de urgenţă, iniţiativa legislativă semnată de grupurile PSD din Senat şi din Camera Deputaţilor referitoare la criteriul «verde». Înseamnă modificarea legilor achiziţiilor publice, a Legii 98 privind achiziţiile publice şi a Legii 99 privind achiziţiile sectoriale, astfel încât să fie imperativ ca acest criteriu verde să aducă factori, elemente, care să facă diferenţierea pentru respectarea criteriilor de mediu, cum ar fi influenţa capacităţii de producţie pentru respectarea mediului sau lanţul scurt de aprovizionare sau distanţa dintre punctul de producţie şi punctul de desfacere”, a declarat Ştefan Radu Oprea marţi, la Parlament.  

El a mai spus că prin această iniţiativă legislativă vor putea fi susţinuţi antreprenorii români şi fabricile româneşti, astfel încât Pactul ecologic să fie respectat şi în ţara noastră.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...