spot_img
15.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăPoliticaPSD vrea compensarea facturilor IMM-urilor la energie și gaze

PSD vrea compensarea facturilor IMM-urilor la energie și gaze

-

Partidul Social Democrat (PSD) a elaborat un proiect de lege care prevede compensarea parțială de la bugetul de stat a scumpirilor la energie electrică, energie termică, gaze naturale și combustibil înregistrate pe facturile întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), în raport cu prețurile din luna decembrie a anului trecut. Anterior, cel mai important partid de opoziție a înregistrat pe circuitul parlamentar un draft de act normativ de plafonare a prețurilor finale de furnizare plătite de populație la electricitate și gaze.

- Reclama -

” Susținerea financiară a IMM-urilor a căror activitate este afectată de creșterile de prețuri și tarife la energie, gaze naturale și combustibil constă atât într-un ajutor nerambursabil pentru acoperirea unei părți din cheltuielile suplimentare ocazionate de creșterile de prețuri și tarife, cât și/sau dintr-o alocare financiară nerambursabilă deductibilă din impozitul pe cifra de afaceri sau impozitul pe profit, astfel: a) ajutor nerambursabil de 50% din cheltuielile suplimentare; b) o alocare financiară nerambursabilă deductibilă din impozitul pe cifra de afaceri sau, după caz, din impozitul pe profit sau impozitul pe cifra de afaceri datorat anual de beneficiar, pe o perioadă de cel mult 3 ani, până la acoperirea a 50% din cheltuielile suplimentare eligibile. Decizia cu privire la modalitatea de sprijin aparține, în exclusivitate, solicitantului”, prevede proiectul de lege.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...