spot_img
39.7 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăPublicitate PoliticăPSD va cere coaliţiei de guvernare respingerea proiectului de lege care interzice...

PSD va cere coaliţiei de guvernare respingerea proiectului de lege care interzice exportul de animale vii 

-

PSD a anunţat că va solicita în coaliţia de guvernare respingerea proiectului de lege iniţiat de fostul premier Florin Cîţu şi de fostul ministru de Interne, Marcel Vela, prin care este propusă interzicerea exportului animalelor vii către statele terţe Uniunii Europene. „Această propunere legislativă demonstrează încă o dată cât de rupţi de realitate sunt iniţiatorii ei şi cât de puţin înţeleg situaţia fermierilor români”, au transmis social-democraţii.

- Reclama -

„O astfel de reglementare ar afecta grav relaţiile comerciale foarte bune pe care România le-a construit în timp cu statele din Orientul Mijlociu, ceea ce ar conduce la intrarea în faliment a multor fermieri români. PSD a susţinut în permanenţă încurajarea procesării în ţară a materiilor prime pentru obţinerea produselor cu valoare adăugată mare. Dar în acest caz, punerea pe butuci a fermelor şi stânelor din România nu înseamnă susţinerea producţiei româneşti, ci falimentarea unor sectoare importante din zootehnia naţională. Creşterea capacităţii de procesare a României nu se obţine prin interzicerea exporturilor, ci prin stimularea investiţiilor în unităţi de prelucrare a materiilor prime”, arată PSD, într-un comuniat de presă.

- Advertisement -

Sursa citată mai spune că iniţiatorii proiectului de lege nu sunt deloc informaţi cu privire la schimbările semnificative care s-au produs în România în privinţa transportului de animale vii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img