spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizePSD: USR a pierdut dreptul de a mai contesta rezultatul alegerilor când...

PSD: USR a pierdut dreptul de a mai contesta rezultatul alegerilor când reprezentanţii lor au confirmat prin semnătură corectitudinea datelor consemnate în procesele verbale

-

Referitor la presiunile disperate făcute de USR pentru renumărarea voturilor de la Sectoarele 1 şi 2 ale Capitalei, social-demcoraţii precizează că, în momentul numărării voturilor în secţiile de votare, reprezentanţii USR nu au avut nimic de obiectat în privinţa voturilor valabile exprimate pentru candidaţii la primăriile de sector.

- Reclama -

Reprezentanţii USR din secţiile de votare nu au depus nicio întâmpinare şi nu au semnalat nicio fraudă atunci când au semnat procesele verbale, arată comunicatul de presă al PSD.

- Advertisement -

„În secţiile de votare nu a existat nicio dispută cu privire la voturile atribuite fiecărui candidat, nici din partea reprezentanţilor USR, nici din partea reprezentanţilor altor partide politice”, mai spune sursa citată.

Ca atare, cei de la USR au renunţat la dreptul de a mai contesta atunci când reprezentanţii lor şi-au exprimat acordul, prin semnătură olografă, asupra corectitudinii  rezultatelor atribuite fiecărui candidat la primăriile de sector, punctează social-democraţii.

- Advertisement -

A existat o singură corecţie în privinţa voturilor atribuite candidaţilor la Primăria Sectorului 1, unde în urma verificărilor s-a constatat că pentru Clotilde Armand pe procesul verbal se consemnaseră 20 de voturi în plus faţă de numărul real de buletine de vot ce îi fuseseră atribuite.

În rest toate procesele verbale care aveau erori de formă – nu în privinţa voturilor atribuite candidaţilor! – au fost soluţionate la birourile electorale de sector. Unele dintre ele au conţinut erori la voturile exprimate pentru primarul general sau pentru Parlamentul European, ori rezultatele de la un scrutin a fost consemnate în procesul verbal de la alt scrutin. Însă nu au fost erori de fond în privinţa voturilor pentru primarul de sector.

De remarcat că această retorică a „fraudării alegerilor” a apărut în discursul USR doar după ce au constatat că au pierdut alegerile, faţă de candidaţii Alianţei PSD-PNL, conform sursei menţionate. Doar acum, după ce au constatat că au pierdut alegerile, cei de la USR încearcă să facă presiuni asupra autorităţilor, pe care le ameninţă cu plângeri penale, cu scopul vădit de a determina o renumărare a voturilor în cursul căreia să invoce tot felul de tertipuri pentru a întoarce rezultatul votului exprimat de cetăţeni.

„Această atitudine lipsită de fairplay arată că USR este incapabil să accepte cu demnitate înfrângerea în alegeri, trecând fără scrupule peste voinţa cetăţenilor pe care pretind că-i reprezintă. Rezultatele catastrofale obţinute de USR la nivel naţional arată o binemeritată sancţiune populară împotriva stilului violent şi agresiv practicat de această formaţiune politică. Ruşine USR!”, conchide sursa amintită.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img