spot_img
14.1 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăAnalizePSD se opune propunerii CNAS de a limita decontările la un singur...

PSD se opune propunerii CNAS de a limita decontările la un singur serviciu medical pe zi pentru aceeaşi persoană

-

Reprezentanţii PSD au transmis că resping categoric propunerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) de a deconta un singur serviciu sau tratament medical pe zi, pentru acelaşi cod numeric personal. Măsura restrânge drastic accesul la sănătate al persoanelor asigurate şi afectează grav calitatea actului medical, mai arată social-democraţii.

„În formularea actuală din referatul CNAS pentru aprobarea noului Contract-Cadru, reglementarea este inacceptabilă. În multe situaţii, pentru stabilirea unui diagnostic corect sau pentru o intervenţie medicală sunt necesare mai multe servicii, care trebuie prestate în aceeaşi zi. În acelaşi timp, această prevedere este o încălcare a dreptului la sănătate al pacienţilor, care ar fi puşi pe drumuri, în mod repetat şi nejustificat, pentru a beneficia de serviciile medicale la care au dreptul prin lege”, precizează PSD, într-un comunicat de presă.

- Advertisement -

PSD va solicita o analiză asupra acestor prevederi în cadrul coaliţiei de guvernare şi se va opune oricăror dispoziţii care limitează accesul la sănătate al cetăţenilor asiguraţi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img