spot_img
26.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizePSD se opune majorării salariilor parlamentarilor

PSD se opune majorării salariilor parlamentarilor

-

PSD va propune coaliţiei de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor şi altor categorii de bugetari, ci doar aleşilor locali.

- Reclama -

Social-democraţii arată, într-un comunicat de presă, că „dacă în privinţa acestora din urmă o actualizare este justificată având în vedere că nivelul de salarizare este mai scăzut iar calculul încă se face prin raportarea la salariul minim din 2018, în cazul parlamentarilor şi altor şefi de instituţii publice o astfel de măsură ar fi  neadecvată, în actualul context economic”.

„Propunerea PSD în Guvernul României va fi ca din Anexa IX să fie supus acestei reglementări doar punctul „C”, respectiv punctul care se referă strict la aleşii locali”, a afirmat liderul senatorilor PSD Ştefan Radu Oprea.

Senatul a votat, în plenul de miercuri, cu 91 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi patru abţineri, un proiect de aprobare a unei ordonanţe în care a fost introdus un amendament care prevede majorări salariale ale demnitarilor. În urmă cu câteva ore, Curtea Constituţională admisese sesizările USR pe proiectele de lege privind majorările salariale din sistemul public, care prevedeau creşterea indemnizaţiilor parlamentarilor.

Senatul este primă Cameră sesizată pe proiectul de lege, decizională fiind Camera Deputaţilor.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...