spot_img
11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizePSD: Rușine USR

PSD: Rușine USR

-

Reprezentanţii PSD condamnă dublul standard practicat fără ruşine de conducerea USR, după ce mai mulţi lideri marcanţi ai acestui partid au devenit „penali cu acte în regulă”, potrivit propriei lor terminologii.

„În loc să convoace de urgenţă forurile statutare ale partidului pentru a-i exclude pe USR-iştii penali, aşa cum cereau altor partide în situaţii similare, preşedintele USR calcă în picioare independenţa justiţiei cu atacuri politice directe la adresa procurorului de caz şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este un act grosolan de subminare a statului de drept şi a instituţiilor din justiţie şi e cu atât mai grav cu cât cei anchetaţi sunt acuzaţi că au produs cel mai mare prejudiciu înregistrat vreodată într-un dosar de corupţie din România”, precizează reprezentanţii PSD, vineri, într-un comunicatul de presă.

- Advertisement -

Sursa citată mai spune că „nimic din ceea ce invocă USR în cazul altor politicieni cercetaţi penal nu se aplică în cazul penalilor din propriul partid”.

„Nicio «demisie de onoare», niciun îndemn către cei anchetaţi «să facă pasul în spate» până îşi «demonstrează nevinovăţia» în instanţă, nicio delimitare politică a partidului faţă de proprii penalii! Conducerea USR face şi de această dată scut în jurul penalilor, la fel cum a procedat şi în cazul primarului Sectorului 1, Clotilde Armand”, mai indică sursa menţionată.

- Advertisement -

Social-democraţii mai spun că sloganul „Fără penali în funcţii publice!” trâmbiţat de USR în campaniile electorale devine astfel cea mai mare minciună politică şi cel mai dezgustător act de trădare a electoratului.

„Ruşine USR!”, conchide sursa amintită.

Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat, vineri la un eveniment organizat de Renew Europe şi USR, că dosarul deschis împotriva lui Vlad Voiculescu este un exemplu alarmant de folosire a instituţiilor statului împotriva opoziţiei politice, iar statul de drept este călcat în picioare.

„Trăim cel mai periculos moment pentru democraţia românească din ultimii 25 de ani. Este mai rău ca pe vremea lui Năstase, pentru că acum, sub acoperirea războiului, se acţionează subtil şi pervers. Observăm o spirală a tăcerii, un climat al fricii”, a mai spus liderul USR.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img