spot_img
24.4 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăALEGERI 2020PSD: Klaus Iohannis trebuie să iasă ”din letargia în care se află...

PSD: Klaus Iohannis trebuie să iasă ”din letargia în care se află de mai multe săptămâni”

-

PSD susţine că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să iasă „din letargia în care se află de mai multe săptămâni” şi să intervină public „rapid” pentru rezolvarea crizei politice „majore” din Guvern.

- Reclama -

„PSD îi cere preşedintelui României, Klaus Iohannis, să iasă din letargia în care se află de mai multe săptămâni şi să intervină public pentru rezolvarea crizei politice majore din ‘Guvernul Său’. Principala prerogativă constituţională a preşedintelui este de a media între puterile statului şi între partidele politice pentru asigurarea stabilităţii ţării”, se arată într-un comunicat de presă al social-democraţilor, transmis joi AGERPRES.

PSD adaugă că România se află în vârful valului trei al pandemiei de COVID-19, „fără locuri libere la ATI, cu un număr record de decese, cu mii de bolnavi cronici lăsaţi fără tratament”, iar interimatul la Ministerul Sănătăţii şi criza politică prelungită nu vor face altceva decât să înrăutăţească situaţia.

„În acest context, lipsa de reacţie publică din partea preşedintelui reprezintă o încălcare gravă în exercitarea obligaţiilor pe care acesta le are faţă de ţară şi de societate. PSD reaminteşte că preşedintele Iohannis a girat personal constituirea acestei coaliţii nocive dintre PNL, USR PLUS şi UDMR, sfidând votul românilor şi rezultatul alegerilor democratice. De aceea, Klaus Iohannis are o răspundere directă pentru criza politică actuală şi are obligaţia de a interveni public – rapid – pentru ieşirea din acest blocaj care afectează în mod grav viaţa şi sănătatea cetăţenilor români”, se mai afirmă în comunicat.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...