PSD: Internarea forţată poate fi impusă doar de un judecător Ministrul Justiției: Se încearcă zădărnicirea bolii

0

Majoritatea social-democraţilor din Comisia juridică sunt de părere că internarea forţată poate fi impusă doar de un magistrat, un judecător. În schimb, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a afirmat, la discuţiile în Comisia juridică a Senatului pe marginea proiectului de lege privind carantina şi izolarea, că nu ar trebui ca un magistrat să fie implicat, deoarece ar putea fi considerat că acesta se implică în zădărnicirea combaterii bolii, transmite news.ro.

„E nevoie de un punct de vedere pe procedură şi din partea CSM. Sper să vină în timp util în aşa fel încât să avem un text consolidat, care să răspundă practicilor europene care arată că măsurile trebuie să fie luate gradual. Internarea forţată trebuie să fie ultima variantă”, a afirmat senatorul PSD Robert Cazanciuc, membru în Comisia juridică.    

Propunerea PSD ca internarea forţată să fie impusă de un judecător, a fost combătută de ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu.  „Măsură de internare forţată este şi pentru controlul bolii, pentru a se vindeca persoană. Ar trebui să renunţăm la implicarea unui magistrat pentru că altfel se consideră că se încearcă zădărnicirea bolii pentru că vindecarea nu se face cât de repede posibil”, a spus Cătălin Predoiu.