spot_img
26 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăPoliticaPSD: "În timp ce Ludovic Orban ne spune că nu se vor...

PSD: „În timp ce Ludovic Orban ne spune că nu se vor face teste rapide pentru anticorpi pentru că nu sunt precise, Uniunea Europeană a certificat două astfel de teste, iar SUA tocmai a aprobat unul”

-

PSD susţine că Uniunea Europeană a certificat două teste rapide pentru anticorpi, iar SUA tocmai a aprobat unul, în timp ce premierul Ludovic Orban „ne spune că nu se vor face teste rapide pentru anticorpi pentru că nu sunt precise”.

- Reclama -

În timp ce Ludovic Orban ne spune că nu se vor face teste rapide pentru anticorpi pentru că nu sunt precise, Uniunea Europeană a certificat două astfel de teste, iar SUA tocmai a aprobat unul. Rând pe rând, guvernele încep să aplice, prin sondaj, testele de anticorpi pentru a determina procentul din populaţie care a fost deja infectată şi imunizată. Se pot astfel calibra corect măsurile de relaxare a restricţiilor şi de repornire a economiei. Astfel de sondaje s-au făcut sau sunt în desfăşurare în state precum SUA, Germania, Austria, Suedia, Finlanda, Estonia, Marea Britanie, Australia, India, Iordania”, se arată într-un mesaj publicat miercuri pe Facebook.

Social-democraţii mai adaugă că, în tot acest timp, „România rămâne oarbă în lupta cu COVID-19”.

„Suntem codaşi în Europa la numărul de teste aplicate, iar jumătate din capacitatea de testare a ţării nu este utilizată! De ce? Pentru că teste multe înseamnă confirmări multe! Adică un Guvern incapabil să gestioneze criza şi să controleze transmiterea virusului şi care lasă tot greul pe cetăţenii obligaţi să stea în casă”, se mai menţionează în mesaj.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img